fbpx
Skip to content

QUI SOm

Judit Besora

Em dic Judit i soc la fundadora de La Tribu i de la ONG A Jud-àfrica, que des del 2010 fins el 2020 va impulsar un projecte d’alfabetització d’adults a Ouagadougou, Burkina Faso. De formació soc filòloga especialitzada en lingüística aplicada i antropòloga social i cultural, buscadora de naixement. Des del meu primer embaràs, no he parat de llegir i investigar per omplir-me les butxaques de recursos que m’ajudin a ser la mare que crec que els meus fills mereixen. Vaig començar aquest viatge, doncs, per ells, però a través de la criança he descobert un camí apassionant de creixement personal. La meva missió és compartir aquesta descoberta amb altres pares i mares que, com tu i com jo, tenen ganes de créixer, de recuperar-se a ells mateixos, d’omplir-se per poder donar el millor d’ells mateixos als seus infants.

Soc graduada en Peaceful Parenting i m’he format com a Parenting Coach amb la Dra. Laura Markham, un dels referents a nivell mundial pel què fa a la criança conscient. També m’he format amb la Jane Nelsen i la Lynn Lott, fundadores de la Disciplina positiva, i amb la Shefali Tsabary, mare del Conscious Parenting. Soc educadora de pares certificada per la Positive Discipline Association i màster en pedagogia i psicopedagogia clínica. Altres autors que han influenciat profundament la meva feina i filosofia són Rhea Lala, Janet Lansbury i Sarah Blondin. Finalment, un gran mestre més que no vull passar per alt, és la vivència personal. He tingut el privilegi d’acompanyar infants en diferents projectes d’educació viva on hi he après moltíssim, observant altres pares i mares conscients. Penso que és precisament per aquesta diversitat d’influències, que no crec el solucions dogmàtiques ni en estratègies màgiques per a tothom. Per això, des de La Tribu intentem posar al teu abast un ventall molt ampli d’eines, perquè puguis escollir què va amb tu i què no, sense haver-te de sentir jutjat/da, ni haver de combregar amb tot el que jo digui.

Com ja et pots imaginar, la meva passió per la criança ve, en realitat, de la meva passió per la meva família. El Gerard, és el meu braç dret, l’home que mai em pensava que arribaria a trobar, aquell somni inabastable… fet realitat (sí, sí, la vida m’ha fet aquest regal i me’n sento agraïda cada dia). I llavors hi ha la D. i el R., els meus fills (l’altre gran regal pel que dono gràcies al món) i els meus mestres més grans. Amb ells he après moltíssim sobre mi mateixa, sobre l’amor, la paciència, la pau interior… i sí, també sobre el caos, el dubte i la por.

 

Pili Tondo

El meu nom és Pilar, però tothom em diu Pili. Em considero una persona lluitadora i que no es dona mai per vençuda. Sempre m’ha mogut més el cor que no pas el cap. Uns dels lemes de la meva vida és “no hi ha batalles perdudes, ni res impossible, si t’ho proposes pots”.

M’agraden els reptes i les noves experiències. La missió més important de la meva vida ha sigut (i segueix sent) ser mare, i ara també àvia de 4 nets magnífics. Sempre he intentat donar suport a les meves filles i ajudar-les a ser capaces de buscar el seu propi camí.

A nivell professional m’he dedicat sempre a fer papers i números i és aquí on em trobareu a La Tribu: batallant en totes les tasques administratives i donant suport a la Judit, que he de dir, amb molt d’orgull, que és la meva filla!

 

Graciela Ortega

Soc la Graciela, l’última incorporació a l’equip de La Tribu. Durant molt temps i fins fa un parell d’anys, he treballat en l’àmbit social, amb persones en risc d’exclusió, professió que continuo considerant la meva vocació.

Sento la necessitat constant de viure de manera conscient, sense deixar-me portar per la inèrcia que moltes vegades ens cega. Tendeixo a reflexionar i a prendre consciència de què em passa i què necessito a cada moment, per tal de traçar el camí que em porti a ser el més feliç possible. Aquest procés d’introspecció m’ha fet arribar fins aquí, m’ha fet canviar el rumb i redirigir la meva vida en molts sentits.

M’agrada ser coherent amb els meus valors i amb el meu sentir, per tant, considero important treballar en projectes amb els quals sentir-me alineada. Treballar a La Tribu és un gran honor per mi: tenia clar el meu objectiu, però La Tribu, la Judit i la Pili han superat les meves expectatives de llarg! Em sento plenament feliç i agraïda de formar-ne part.

Pl. Sant Jordi, 5 43800 – Valls

@lamevatribu

@lamevatribu

© 2022 La Tribu