QUI SOm

Judit Besora

Em dic Judit i soc la fundadora de La Tribu i de la ONG A Jud-àfrica, que des del 2010 fins el 2015 va impulsar un projecte d’alfabetització d’adults a Ouagadougou, Burkina Faso (projecte que ha continuat funcionant sol fins avui). Soc filòloga i antropòloga de formació, buscadora de naixement. Des del meu primer embaràs, no he parat de llegir i investigar per omplir-me les butxaques de recursos que m’ajudin a ser la mare que crec que els meus fills mereixen. Vaig començar aquest viatge, doncs, per ells, però a través de la criança he descobert un camí apassionant de creixement personal. La meva missió és compartir aquesta descoberta amb altres pares i mares que, com tu i com jo, tenen ganes de créixer, de recuperar-se a ells mateixos, d’omplir-se per poder donar el millor d’ells mateixos als seus infants.

Soc graduada en Peaceful Parenting per la Dra. Laura Markham, autora de Peaceful Parents, Happy Kids i un dels referents a nivell mundial pel què fa a la criança conscient. També m’he format amb la Jane Nelsen i la Lynn Lott, fundadores de la Disciplina positiva, i amb la Shefali Tsabary, mare del Conscious Parenting. Soc educadora de pares certificada per la Positive Discipline Association i màster en pedagogia i psicopedagogia clínica. Altres autors que han influenciat profundament la meva feina i filosofia són Rhea Lala, Janet Lansbury i Sarah Blondin. Finalment, un gran mestre més que no vull passar per alt, és la vivència personal. He tingut el privilegi d’acompanyar infants en diferents projectes d’educació viva on hi he après moltíssim, observant altres pares i mares conscients. Penso que és precisament per aquesta diversitat d’influències, que no crec el solucions dogmàtiques ni en estratègies màgiques per a tothom. Per això, des de La Tribu intentem posar al teu abast un ventall molt ampli d’eines, perquè puguis escollir què va amb tu i què no, sense haver-te de sentir jutjat/da, ni haver de combregar amb tot el que jo digui.

Com ja et pots imaginar, la meva passió per la criança ve, en realitat, de la meva passió per la meva família. El Gerard, és el meu braç dret, l’home que mai em pensava que arribaria a trobar, aquell somni inabastable… fet realitat (sí, sí, la vida m’ha fet aquest regal i me’n sento agraïda cada dia). I llavors hi ha la D. i el R., els meus fills (l’altre gran regal pel que dono gràcies al món) i els meus mestres més grans. Amb ells he après moltíssim sobre mi mateixa, sobre l’amor, la paciència, la pau interior… i sí, també sobre el caos, el dubte i la por.

 

 

Anna Jacobs (Free to Play)

Soc l’Anna, però tothom em diu Annie. Sóc estudiant de Pedagogia perquè des de ben petita, entre altres coses,  m’he fixat que l’educació és la base de la societat i que amb l’educació aprenem valors que ens ajuden a gaudir i a ser més respectuosos i feliços. Així que em defineixo com una persona apassionada de l’aprenentatge i una fan de les manualitats, de la natura, de l’esport, de la lectura, de la música i del joc! M’encanten les llengües perquè son part de la història i identificació d’un poble.

Tal com diu Nélida Zaitegi, per educar bé un infant cal una bona tribu. Un conjunt ple d’entusiasme i motivació és la clau de l’èxit. Penso que si la informació que emmagatzemem està vinculada emocionalment, estic segura que aquesta no l’oblidarem mai. La formula màgica és: INFORMACIÓ + EMOCIONS = MEMÒRIA per sempre!

 

Elisenda Nadal (dansa creativa)

Soc l’Elisenda, ballarina, coreògrafa i mare. Soc graduada per la Escuela Profesional de Danza Clásica de Madrid. M’he format en dansa contemporània i teatre físic al Movement Research, de Nova York, i soc llicenciada en Psicologia infantil per la URV.

Ha treballat com a ballarina i coreògrafa en diferents projectes i companyies a USA, Espanya, Catalunya i el Carib. Actualment em dedico a la investigació, creació i docència, impartint classes de dansa contemporània, dansa creativa i hatha ioga.

 

Blanca Martín

Jo soc la Blanca. Gràcies, per una banda, a les/els mestres que he tingut des de la infantesa, que m’han donat coneixements artístics diversos i, per altra, a la meva família i amics que m’han ensenyat què és la vida, em trobo en un moment professional molt divers i de creixement personal continu. Soc mare i membre de Creixem junts des del desembre del 2019.

Fotografia i art m’han acompanyat durant més de la meitat de la meva vida, d’una manera passional. Al llarg dels últims anys he treballat en camps molt divergents, on he intentat sempre aportar-hi el meu gra de sorra, oferint la visió sensible que em caracteritza, i intentant alhora seguir enriquint els meus coneixements. A La Tribu, soc la mà invisible que arriba als racons on la Judit no arriba.

 

Pl. Sant Jordi, 5 43800 – Valls

@lamevatribu

@lamevatribu

© 2020 La Tribu