Si vols que el teu fill es familiaritzi amb l’anglès des de petit d’una manera sana i natural, si creus que una de les millors maneres d’aprendre i solidificar l’aprenentatge és a través del joc, si confies en la capacitat innata del teu fill de desxifrar el significat i les estructures d’una llengua a partir d’una exposició natural a l’idioma, si no vols que el teu fill avorreixi l’anglès des de petit…

Free to Play és el teu lloc!

Tot i que és una classe d’anglès, heu de visualitzar Free to Play més aviat com anar a jugar a casa d’un amic anglès: aprenem a partir de la vivència, del que necessitem i del que ens interessa.

Tenim grups des de 1 fins a 12 anys i la manera de treballar és diferent en funció de l’edat:

  • amb els més petits, el que fem és acompanyar el seu joc espontani en anglès, de manera que simplement s’acostumi a sentir la llengua i a entendre estructures bàsiques senzilles. Deixem espai pel joc lliure, oferint materials variats i que estimulen la imaginació. Treballem sobretot amb materials naturals i de qualitat, preferim la fusta al plàstic. També expliquem contes, cantem i ballem, sempre amb els nens/es que els vingui de gust, ningú hi està obligat. Periòdicament oferim activitats d’experimentació i manipulació, però intentem respectar al màxim el joc lliure.
  • Amb els més grans, cada dia presentem una proposta (joc de taula, manualitat, experiment, activitat creativa…) i vehiculem la sessió al voltant de la proposta. Al final de la sessió, cadascú es pren uns minuts amb la seva pròpia llibreta per anotar les coses que ha après i que vol retenir. De nou, l’objectiu no és cobrir un temari concret (avui fruites, demà animals, demà passat mitjans de transport) sinó avançar de manera global a partir dels interessos i de les pròpies ganes d’avançar de l’infant. Això vol dir que cadascú aprèn i interioritza al seu ritme i d’acord amb els seus interessos.

Les sessions són de 45 min pels grups d’1 a 3 anys i d’1 hora amb els grups de 4 a 12.  

Per al curs 2021-2022, tenim places disponibles en els següents grups:

  • 1-2 anys: dilluns a les 17:45
  • 3-5 anys (de P3 – P5): dijous a les 17:35
  • 6-8 anys (de 1r a 3r): dilluns a les 18:30
  • 9-12 (de 4rt a 6è): divendres a les 18:45

Els grups tenen un un màxim de 8 participants per educador (el de 1-2 anys, 6 per educador). Treballem amb grups amb edats variades perquè creiem que d’aquesta manera l’experiència és més enriquidora (els “grans” interioritzen més explicant les coses als “petits”, els “petits” es motiven perquè volen ser com els “grans”…) Amb aquesta manera de gestionar l’aprenentatge, el fet que uns en sàpiguen més que d’altres no “alenteix” el ritme del grup ni suposa cap tipus d’impediment.

Preus i inscripcions

El preu és de 38€/mes pels infants de 1 a 2 anys i de 42€/mes de 3 a 12 anys (en el cas que la teva escola ofereixi l’extraescolar d’anglès amb nosaltres, consulta amb la teva AMPA preus i condicions).

En el moment de formalitzar la inscripció cal abonar 40€ en concepte de matrícula (una inscripció per família. Només es paga matrícula al apuntar-se per primera vegada).

Preguntes freqüents

  • Amb quina pedagogia us alineeu?
Bevem de diferents fonts. La nostra base pedagògica se sosté en el treball de Peter Gray, autor del llibre “Free to Learn” (d’aquí el nom del nostre espai). Gray defensa que si deixem que els nostres fills persegueixin els seus propis interessos a través del joc, no només aprendran tot el què necessiten saber, sinó que a més ho faran amb energia i passió. En la nostra manera de treballar i de preparar l’espai també hi trobareu influències Montessori, Pikler i Waldorf, però no ens identifiquem amb cap d’aquestes pedagogies en concret.
 
  • Els pares o acompanyants ens podem quedar?
Us donem la possibilitat de fer un període d’adaptació, el que necessiteu perquè el vostre fill es quedi tranquil i còmode. El que sí que us demanem és que, mentre sou a l’espai, parleu en veu baixa, especialment si ho feu en català o castellà. Si teniu prou nivell per adreçar-vos als vostres fills en anglès us convidem a fer-ho (encara que després els ho repetiu fluixet en català per donar-los més seguretat). Els pares amb nens i nenes petits, us podeu quedar sempre sense problemes.
 
  • Us adreceu als infants 100% en anglès?
Sí, sempre i quant el nen se senti còmode i segur. Si un nen està angoixat o es fa mal, prioritzem la connexió amb l’infant i la relació per davant de la llengua. En la resta de casos, sí, ens adrecem als nens sempre en anglès. Utilitzem també el llenguatge corporal com a eina de comunicació sense barreres.
 
  • Tindrem notes?

No. Tindreu una avaluació contínua i individualitzada. Els més grans tenen una llibreta on podreu anar veient el que han estat treballant i sempre podreu comptar amb el nostre feedback personalitzat.

Pl. Sant Jordi, 5 43800 – Valls

@lamevatribu

@lamevatribu

© 2020 La Tribu